2011-02-18 13:18:35• hírek • Szatmar.ro

Figyelem, elszállítják!

Tavaly összesen 259 elhagyatott gépjárművet azonosítottak az akkor még Közösségi Rendőrségként működő szerv alkalmazottjai.

A 2002/412-es törvény értelmében a közterületeken, vagy az állam-, illetve a helyi önkormányzatok magánterületén talált „tulajdonos nélküli", elhagyatott járműveket a helyszínről el kell szállítani.
Az elmúlt évben a polgármesteri hivatal alárendeltségében működő rendőrség mind a 259, a fentebb említett kategóriába tartozó gépjármű esetén felszólítást helyezett el a szélvédőkön. Ezen úton felhívják a tulajdonos figyelmét arra, hogy egy meghatározott időn belül kénytelen elszállítania autóját, ellenkező esetben a rendfenntartó erők teszik meg ezt.

Az értesítettek közül 215-ön időben eleget tettek a hivatalos felszólításnak, további 19-et járművet pedig a közösségi rendőrség a Közlekedésbiztonsági Szolgálat segítségével elszállíttatta, további 25 gépjármű ügye pedig folyamatban van. A 19 elszállítottból egyébként 11-et a Ferometalnak adtak át.

Az idei évben a már Helyi Rendőrségként működő egység munkatársai összesen 27 gépjárművet azonosítottak, tulajdonosuk számára pedig az előírásnak megfelelően felszólítást hagytak hátra, amelyben kötelezik arra, hogy a törvény előírásainak megfelelően szállítsák el a használaton kívüli gépjárművet a közterületről. Közülük 7-en már eleget tettek a kötelezettségüknek a fennmaradó 20 esetében pedig már folynak az intézkedések.


Idén 20 elhagyatott autón hagyták ott a felszólítást a rendőrök
Idén 20 elhagyatott autón hagyták ott a felszólítást a rendőrök


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: